habszivacsok tulajdonságai - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.
Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.


JELLEMZŐK TULAJDONSÁGOK                 
A modern habszivacsok :

--Habszivacsok minősége:
Minden általunk forgalmazott habszivacs, felhasználható, MATRACOK és KÁRPITOZOTT BÚTOROK  elkészítéséhez. A bútoripar és a matracgyártás modern alapanyagai. A sűrűbb, drágább típusok, tartósabbak, formájukat hosszabb ideig megőrzik. A habszivacsok  minőségét a SŰRŰSÉG határozza meg. Nagyobb sűség, egyenlő, jobb minőség! Weblapunkon minden típus paraméterei között, megnézheti a sűrűségüket is.

--Habszivacsok keménysége:
Minden habszivacshoz tartozik egy kétjegyű szám, mely a keménységet mutatja. Az átlagos keménység : 36, 38.
A keménységet mutató érték csak segít a különböző habszivacs típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző habszivacsokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben. A habszivacsok keménységét másképp érzékeli egy 55 vagy egy 85 kg-os ember.

-- Élettanilag semleges :
A poliuretán hab / habszivacs / élettanilag semleges, és elismerten NEM TOXIKUS . Az emberi testtel érintkezve NEM OLDÓDK, NEM KOPIK, NEM LÉP REAKCIÓBA és NEM OKOZ, VEGYI vagy ÉLETTANI ELVÁLTOZÁST. A szerkezetében jelenlévő légbuborékok sokasága miatt, NYITOTT CELLASZERKEZETŰ, a rajta ülő vagy fekvő test párolgását nem akadályozza. Mivel szintetikus anyag, így az organizmusok nem élnek meg benne, ezért, ANTIBAKTERIÁLIS.

-- Ellenálló :
A  poliuretán habok tartósan jól viselik a SAVAS vagy LÚGOS közeget, a tartós nedvesség , szélsőséges időjárás sem okoz idő előtti elöregedést , használhatatlanságot.

-- Tisztítható :
A poliuretán habok jól tisztíthatók, MOSHATÓK vagy FERTŐTLENÍTHETŐK.

-- Hangelnyelő :
A poliuretán haboknak nagyon jó a hangabszorpciójuk. Ez a tulajdonság még többszörösére növelhető ha piramis vagy tojás minták sokaságát marják a felületbe ./  Bővebben a hangszigetelő szivacsok menüpont alatt. /

-- Nem vezeti a hőt :
A poliuretán habok hővezetése az egyik legalacsonyabb , 0,04 w/mK !

-- Levegő és környezet :
Az álltalunk forgalmazott poliuretán habok szigorúan CFC mentesen , a nehéz fém vegyületek és AZO - színezékek mellőzésével készülnek.
A poliuretán habok nem korrozívak, és nem teszik tönkre a vizeket . Égésük esetén a felszabaduló kritikus anyagok mennyisége nem több mint a szerves anyagok égésekor .

-- Gyártás :
A poliuretán habok habosítási technológiával készülnek.  Az alapanyagokat, / TDI, poliol, katalizátorok, stabilizátorok, színezék / a keverőfejbe pumpálják , ahol azok összekeverednek és elindul a poliuretán képződés reakciója. A keverőfej az elegyet egy megfelelően kiképzett , folyamatosan előrehaladó konvejorra engedi , ahol beindul a habosodás. A habosodás a szalag végére érve eléri a végső egy méteres magasságot. A már kész tömböt még 12 óráig pihentetni kell ,ezalatt játszódnak le az utóreakciók és alakulnak ki a végleges habtulajdonságok.
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítványok
MŰSZAKI LEÍRÁS                
A fejlett számítógép vezérelt ipari gyártás során, a habszivacsok sűrűsége és keménysége,  külön-külön is meghatározható. Az alábbi táblázatban megtekinthető, a különböző típusok sűrűsége és keménysége hogyan alakul. A habszivacsok minőségét a sűrűségük határozza meg. Minél nagyobb a kg/m3 szám, annál jobb a minőség. A nagy sűrűség, nem jelent nagy keménységet is! Létezik nagy sűrűségű puha szivacs is, pl. a GRAFIT30 vagy a memória habszivacs. A hideghabok a XXI.század habszivacsai. Minden tulajdonságuk jobb, mint a hagyományos habszivacsoknak. A keménységet mutató érték csak segít a különböző habszivacs típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző habszivacsokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben.
SEGÍTÜNK A VÁLASZTÁSBAN!
Ha tanácstalan vagy, nem igazodsz el a különböző habszivacs típusok között, hívj minket most! segítünk a választásban, hogy a különböző habszivacsokat hol és mire ajánlott felhasználni.
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
ség
kg/m3
szivacs
típus
ér
ke
lés
grafit 30
3,0
35
hideghab
7
white 35
3,6
35
hideghab
7
basic 38
3,8
25
habsz.
4
elastic 38
3,8
30
habsz.
5
ZDO 43
4,3
35
habsz.
7
awokado
4,4
37
hideghab
8
KSA 50
5,0
32
habsz.
6
BLO 50
5,0
40
habsz.
9
KSA 60
6,0
40
habsz.
9
ORG 78
7,8
50
habsz.
10
PO 60
8.0
60
heterogén

V 50
1,8
50
memória
10
s
Vissza a tartalomhoz