használati kezelési utmutato matracokhoz - https://www.szivacsmester.hu

MINDEN ami HABSZIVACS...
Tartalomhoz ugrás
HABSZIVACS matrac, HIDEGHAB matrac és SZENDVICS matracok
JELLEMZŐK TULAJDONSÁGOK                 
 HAGYOMÁNYOS ORTOPÉDIKUS, HABSZIVACSMATRACOK
-ORTOPÉDIKUS HABSZIVACS MATRACNAK NEVEZZÜK AZ ÚJGENERÁCIÓS KLASSZIKUS POLIURETÁN MATRACOKAT. EZEK A MATRACOK AZONBAN  NEM AZOK A SÁRGA MORZSOLÓDÓ ANYAGOK, HANEM A XXI. SZÁZAD SZÁMÍTÓGÉPVEZÉRELT TECHNOLÓGIÁJÁVAL KÉSZÜLŐ, UNIVERZÁLIS TERMÉKEK. A GYÁRTÁS SORÁN A FIZIKAI TULAJDONSÁGAIK IGÉNY SZERINT VÁLTOZTATHATÓK. A KÖLÖNBÖZŐ  TÍPUSOK MÁS-MÁS TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZNEK, MINT PL. KEMÉNYSÉG, SŰRŰSÉG.,RUGALMASSÁG. MINDEN ESETBEN NYITOTT CELLASZERKEZETŰEK (SEGÍTIK A TESTPÁROLGÁSÁT,ANTIALLERGÉNEK, MEGGÁTOLJÁK MIKROORGANIZMUSOK , ÉLŐSKÖDŐK MEGTELEPEDÉSÉT ÉS SZAPORODÁSÁT, ÉLETTANILAG SEMLEGESEK, SEMMIFÉLE REAKCIÓBA NEM LÉPNEK AZ EMBERI TESTTEL VISZONT KÖNNYEN MOSHATÓK. A SŰRÜBB , DRÁGÁBB TÍPUSOK TARTÓSABBAK, FORMÁJUKAT HOSSZABB IDEIG MEGŐRZIK.

 SZUPER RUGALMAS, HIDEGHAB MATRACOK
- A HIDEGHABOK , MÁSNÉVEN AZ (R) RUGALMAS HABSZIVACSOK A XXI. SZÁZAD MATRACIPAR ALAPANYAGAI. MINDEN TULAJDONSÁGUKBAN FELÜLMÚLJÁK A HAGYOMÁNYOS ORTOPÉDIKUS HABSZIVACSOKAT.MESSZEMENŐEN JOBBAN KÖVETIK A TEST KÖRVONALAIT MINT A MEGSZOKOTT MATRACIPARI ALAPANYAGOK (EPEDA-BONELL RUGÓZAT, BIO ANYAGOK, ORTOPÉDIKUS HABSZIVACSOK). A GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁBÓL ÉS A SPECIÁLIS CELLASZERKEZETBŐL ADÓDÓAN A HIDEGHABOK KIEMELKEDŐEN RUGALMASAK ÉS A HAGYOMÁNYOSNÁL NAGYOBB ALÁTÁMASZTÓ ERŐVEL RENDELKEZNEK, EZÁLTAL A FEKVŐFELÜLETEN A NYOMÁSELOSZLÁS A LEHETŐ LEGOPTIMÁLISABB. EZ HOSSZANTARTÓ  IGÉNYBEVÉTEL ESETÉN SEM OKOZ KIFÁRADÁST. AZ ANYAG SŰRŰSÉG ÉS KEMÉNYSÉG ELOSZLÁSA BÁRMELY MÁS ANYAGGAL ÖSSZEHASONLÍTVA A LEGHOMOGÉBENN. A HIDEGHABOKBÓL GYÁRTOTT MATRACMAGOK MILLIÓ SZÁMRA TARTALMAZNAK MIKROSZKÓPIKUS CSATORNÁKAT. EZEK A NAGYON VÉKONY CSÖVEK ILLETVE CSŐHÁLOZATOK BIZTOSÍTJÁK A TÖKÉLETES VENTILLÁCIÓT ÉS A HATÉKONY NEDVESSÉGELVEZETÉST, EZÁLTAL TOVÁBB NÖVELVE A MATRACOK KONFORTJÁT ÉS  ÉLETTARAMÁT OPTIMÁLISSÁ TÉVE AZ ALVÁS MIKROKLÍMÁJÁT.A HIDEGHABOK AZ ÖSSZENYOMÁS SORÁN KEVESEBB ENERGIÁT NYELNEK EL MINT A HAGYOMÁNYOS HABOK, KONCENTRÁLT ENERGIA ELNYELŐ KÉPESSÉGGEL RENDELKEZNEK, EZÁLTALBIZTOSÍTJÁK AZ OPTIMÁLIS NYOMÁSELOSZLÁST, AMI JAVÍTJA A FEKVÉS KOMFORTJÁT ÉS A MATRAC TARTÓSSÁGÁT. EZ BIZTOSÍTJA A HOSSZÚ TÁVÚ KIFÁRADÁS MENTES MENTES PIHENTETŐ ALVÁST. A HIDEGHABOK PONTRUGALMASSÁGUKBÓL ADÓDÓAN EGYESÍTIK A FÜGGETLEN ÉS OLDALIRÁNYÚ TÁMASZTÁST, EZÁLTAL OPTIMÁLISAN EGYESÍTIK A TÁMASZTÓERŐT ÉS A LÁGYSÁGOT. A NAGYRUGALMASSÁG ÉS A MEGNÖVELT TÁMASZTÓ HATÁS MIATT A LEGALKALMASABB ANYAGOK A MATRACIPAR SZÁMÁRA. A FELHASZNÁLÓ KELLEMES KÖZÉRZETET AZ IS BIZTOSÍTJA, HOGY NINCS BESÜPPEDÉS, KIGÖDRÖSÖDÉS ÉS A PÁRNÁZÓ ANYAGRA VISSZAVEZETHETŐ HÁTFÁJÁS. A A FÁRASZTÁSI ÉS MÁS VIZSGÁLATOK IS IGAZOLJÁK MISZERINT A HIDEGHABOK INTENZÍV HASZNÁLAT ESETÉN IS KISEBB DEFORMÁCOÓT SZENVEDNEK EL , MINT A TÖBBI MATRACIPARBAN HASZNÁLT ANYAG.

SZENDVICS MATRACOK:
-SZENDVICSMATRACNAK NEVEZZÜK AZOKAT A SZIVACSTERMÉKEKET AMIK TÖBB  RÉTEGBEN EGYMÁSHOZ RAGASZTOTT  MÁS-MÁS TULAJDONSÁGÚ  HABSZIVACSLEMEZBŐL VAGY HIDEGHABBAL ÉPÜLNEK FEL. AZ ALSÓ RÉTEGNEK MINDEN ESETBEN A STABIL ALÁTÁMASZTÁS A FELSŐ RÉTEGNEK A KÉNYELEM ILLETVE A KEDVEZŐ ÉLETTANI HATÁS ELÉRÉSE  A SZEREPE. SZENDVICSPANEL KIVÁLASZTÁSAKOR FIGYELEMBE KELL VENNI AZ EGYÉN TESTSÚLYÁT VALAMINT ALVÁSI SZOKÁSAIT. A MEGFELELŐ KOMBINÁCIÓJÚ SZENDVICSPANEL KIVÁLASZTÁSA LEHETŐVÉ TESZI A TÖKÉLETES ÉJSZAKAI PIHENÉST. A SZENDVICSPANEL A MA LÉTEZŐ LEGOPTIMÁLISABB MATRACTÍPUS, MERT A RÉTEGEK MEGFELELŐ MEGVÁLASZTÁSÁVAL MINDENKINEK OPTIMÁLIS  MEGOLDÁST NYÚJT.

 MEMÓRI MATRACOK:
-A MEMÓRIA HABSZIVACS AZ ÚGYNEVEZETT VISCOLINE HAB A MA LÉTEZŐ LEGJOBB ÉS LEGDRÁGÁBB HABSZIVACS. A NASA KUTATÓMÉRNÖKEI FEJLESZTETTÉK KI AZ ŰRHAJÓSOK TESTÉT  STARTOLÁSKOR ÉRŐ HATALMAS NYOMÁS ELNYELÉSÉRE. LEGJELLEMZŐBB TULAJDONSÁGUK A LÁGYSÁG , PUHASÁG MELLYEL A TESTE LÁGYAN KÖRÜL ÖLELI, PUHÁN ÉS MELEGEN TARTJA A BENNE FEKVŐT, GYAKORLATILAG NEM FEJT KI ELLENÁLLÁST A RÁ HATÓ NYOMATÉKKAL SZEMBEN. KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGAI MIATT ELSŐSORBAN AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN HASZNÁLT MATRACOK ÉS PÁRNÁK CÉLJÁRA ALAKALMAS HABSZIVACSOK. A MEMÓRIA HABOKAT MINDEN ESETBEN EGY NORMÁL VAGY KEMÉNY TÍPUSÚ HABSZVACS TETEJÉRE RAGASZTJÁK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA IDEÁLIS VASTAGSÁGBAN. EZ A VASTAGSÁG TESTSÚLYTÓL ÉS ALVÁSI SZOKÁSOKTÓL FÜGGŐEN 2-10 CMKÖZÖTT MOZOGHAT. AZ ALSÓ HORDOZÓ SZVACS VASTAGSÁGÁNAK MINIMUM 13-15 CM-T SZOKTUNK AJÁNLANI.

EXTRA TEHERBÍRÁSÚ MATRACOK:
-100 KG-OT MEGHALADÓ TESTSÚLY ESETÉN AJÁNLOTT AZ EXTRA TEHERBÍRÁSÚ MATRACOK KÖZÜL VÁLASZTANI! EZEK A MATRACOK MIND ALKALMASAK HOSSZÚ IDEIG DEFORMÁCIÓ MENTESEN MEGŐRIZNI ALAKJUKAT, RUGALMASSÁGUKAT. TESTSŰRÜSÉGÜK MIATT NEHEZEBBEN LÁGYULNAK, PUHULNAK. A KÉNYELEMRŐL , SZENDVICS SZERKEZETÜK GONDOSKODIK.AZ ALSÓ RÉTEG MINDEN ESETBEN EGY NAGY SŰRÜSÉGŰ ANYAG AMI A STABIL ALÁTÁMASZTÁST SZOLGÁLJA, A FELSŐ RÉTEG EGY RUGALMAS PUHÁBB RÉTEG AMI A KÉNYELEMRŐL GONDOSKODIK.

AZ EGÉSZ GYÁRTÁSI FOLYAMAT ZÁRT, SZENNYEZŐDÉSMENTES  KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNIK. A FOLYAMATOS MINŐSÉGRŐL SZÁMÍTÓGÉPES TECHNOLÓGIA GONDOSKODIK. A GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA TÖBB MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZER TANUSÍTVÁNYÁT ELNYERTE.
tanúsítványok
MŰSZAKI LEÍRÁS                
A fejlett számítógép vezérelt ipari gyártás során, a habszivacsok sűrűsége és keménysége,  külön-külön is meghatározható. Az alábbi táblázatban megtekinthető, a különböző típusok sűrűsége és keménysége hogyan alakul. A habszivacsok minőségét a sűrűségük határozza meg. Minél nagyobb a kg/m3 szám, annál jobb a minőség. A nagy sűrűség, nem jelent nagy keménységet is! Létezik nagy sűrűségű puha szivacs is, pl. a GRAFIT30 vagy a memória habszivacs. A hideghabok a XXI.század habszivacsai. Minden tulajdonságuk jobb, mint a hagyományos habszivacsoknak.
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
ség
kg/m3
szivacs
típus
ér
ke
lés
grafit 30
3,0
35
hideghab
7
white 35
3,6
35
hideghab
7
basic 38
3,8
25
habsz.
4
elastic 38
3,8
30
habsz.
5
ZDO 43
4,3
35
habsz.
7
awokado
4,4
37
hideghab
8
KSA 50
5,0
32
habsz.
6
BLO 50
5,0
40
habsz.
9
KSA 60
6,0
40
habsz.
9
ORG 78
7,8
50
habsz.
10
PO 60
8,0
60
heterogén

V 50
1,8
50
memória
10
HASZNÁLATI, KEZELÉSI ÚTMUTATÓ               
SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK, SZIVACSBÓL KÉSZÜLT PÁRNÁK KEZELÉSE KARBANTARTÁSA:
- A SZIVACSOK, SZIVACSPÁRNÁK ÉS MATRACOK ÉLETTARTAMA MEGNÖVELHETŐ HA RENDSZERESEN FORGATJUK ŐKET. ÉVENTE 2 - 3 ALKALOMMAL AJÁNLOTT A MATRACOKAT , SZIVACSOKAT, SZIVACSPÁRNÁKAT ALACSONY FORDULATSZÁMÚ PORSZÍVÓVAL KIPORSZÍVÓZNI. SZIVACSOKAT ÁGYRÁCSON VAGY FARUGÓS RÁCSON KELL HASZNÁLNI.  A SZIVACSOKAT HUZAT NÉLKÜL HASZNÁLNI TILOS! A HUZAT NÉLKÜLI HASZNÁLAT A SZIVACSOK FELÜLETÉT FELSÉRTHETI ! - HA ZÁRT ÁGYDOBOZBAN HASZNÁLJUK HAVONTA ÉLÉRE ÁLLÍTÁSSAL SZELLŐZTESSÜK KI  A SZIVACSOKAT, MATRACOKAT EZZEL GÁTOLJUK  MEG A PENÉSZEDÉST. - KÉZZEL VAGY MOSÓGÉPBEN  40  FOKON  MOSHATÓAK. - SZÁRÍTÁS SZABAD LEVEGŐN. NE CENTRIFUGÁZZUK NE VASALJUK. FERTŐTLENÍTHETŐEK. SAVAS, LÚGOS, MARÓ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZEREK KÁRT OKOZHATNAK A HABSZIVACSOKBAN. - A HABSZIVACSOK HŐRE LÁGYULNAK, 96 CELSIUS FOK FELETT, VAGY NYILT LÁNG HATÁSÁRA MEGGYULLADHATNAK!  SUGÁRZÓ HŐNEK, VAGY NYILT LÁNGNAK NE TEGYÜK KI. EZÉRT HASZNÁLATUK KÖZBEN KERÜLJÜK A DOHÁNYZÁST VAGY A NYÍLT LÁNG HASZNÁLATÁT! A HUZAT NÉLKÜL HASZNÁLT HABSZIVACSOK, SZIVACSTERMÉKEK NAP HATÁSÁRA OXIDÁLÓDNAK SÁRGULNAK. A HABSZIVACSOK ÜLÉSRE ÉS FEKVÉSRE ALKALMASAK, RAJTUK ÁLLNI, UGRÁLNI NEM SZABAD. EZ MÁR NÉHÁNY ÓRA UTÁN IS ÉSZREVEHETŐ. KERTI VAGY SZABADTÉRI HASZNÁLATKOR ÜGYELNI KELL A NAPTÓLI VÉDELEMRE! - HASZNÁLATUK SORÁN NEM KOPNAK, NEM OLDÓDIK KI BELŐLÜK SEMMILYEN ANYAG, AZ EMBERI TESTTEL SEMMILYEN REAKCIÓBA NEM LÉPNEK. MINŐSÉGÜK EGYENES ARÁNYBAN VAN A SŰRŰSÉGÜKKEL. A DRÁGÁBB, SŰRŰBB TIPUSOK TARTÓSABBAK, FORMÁJUKAT HOSSZABB IDEIG ŐRZIK MEG. A HABSZIVACSMATRACOKAT TÁROLNI CSAK SZABADON, FELTEKERÉS ÉS PRÉSELÉS NÉLKÜL SZABAD! A HOSSZÚ IDEIG (TÖBB HÉTIG) TARTÓ FELTEKERÉS, MARADANDÓ ALAKVÁLTOZÁST ÉS GYŰRŐDÉSEKET OKOZHATNAK A HABSZIVACSMATRACOKBAN! A FENTIEKTŐL ELTÉRŐ MÓDON HASZNÁLT SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK GARANCIÁLIS IDŐN BELÜLI DEFORMÁLÓDÁSÁÉRT A GYÁRTÓ NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE! A HABSZIVACSOK,HIDEGHABOK KÜLÖNBÖZŐ SŰRÜSÉGBEN KÉSZÜLNEK.  A SŰRÜSÉGHEZ MÁS-MÁS TERHELHETŐSÉG TARTOZIK. A HABSZIVACSOK   TERHELHETŐSÉGÉT A GYÁRTÓ LENTIEKBEN HATÁROZZA MEG.     
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
terhelhető
kg-ig
szivacs
típus
grafit 30
3,0
100
hideghab
white 35
3,6
100
hideghab
basic 38
3,8
80
habsz.
elastic 38
3,8
90
habsz.
ZDO 43
4,3
100
habsz.
awokado
4,4
120
hideghab
KSA 50
5,0
100
habsz.
BLO 50
5,0
120
habsz.
KSA 60
6,0
120
habsz.
ORG 78
7,8
150
habsz.
PO 60
8,0
150
heterogén
V 50
1,8
120
memória
Vissza a tartalomhoz