hideghabok tulajdonságai - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.
Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.


JELLEMZŐK TULAJDONSÁGOK                 
Rugalmas HIDEGHABOK:

--Hideghabok minősége:
Minden általunk forgalmazott hideghab, felhasználható, MATRACOK és KÁRPITOZOTT BÚTOROK  elkészítéséhez. A bútoripar és a matracgyártás modern alapanyagai. A sűrűbb, drágább típusok, tartósabbak, formájukat hosszabb ideig megőrzik. A hideghabok  minőségét a SŰRŰSÉG határozza meg. Nagyobb sűség, egyenlő, jobb minőség! Weblapunkon minden típus paraméterei között, megnézheti a sűrűségüket is.

--Hideghabok keménysége:
A hideghabok másképp rugalmasak mint a hagyományos habszivacsok. A rajtuk ülő vagy fekvő test kőrvonalát jobban követik, az úgynevezett PONTRUGALMASSÁGUK jobb mint a habszivacsoké. Ezért az egyforma keménységű habszivacs és hideghab kipróbálásakor, a hideghabot puhábbnak fogjuk érezni. Minden hideghabhoz tartozik egy kétjegyű szám, mely a keménységet mutatja. Az átlagos keménység : 36, 38.
A keménységet mutató érték csak segít a különböző hideghab típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző hideghabokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben. A hideghabok keménységét másképp érzékeli egy 55 vagy egy 85 kg-os ember.

A hideghabok, másnéven a  Rugalmas habszivacsok, a XXI. század habszivacsai. Minden tulajdonságukban felülmúlják a hagyományos, ortopédikus habszivacsokat. Messzemenően jobban követik a test körvonalait, mint a korábban megszokott matracipari alapanyagok.
/epeda-bonell rugózat, bio anyagok, ortopédikus habszivacsok/

A gyártástechnológiából és a speciális cellaszerkezetből adódóan a hideghabok kiemelkedően rugalmasak és a hagyományosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek, ezáltal a fekvőfelületen a nyomáseloszlás a lehető legoptimálisabb. Ez hosszantartó igénybevétel esetén sem okoz kifáradást. Az anyag sűrűség és keménység eloszlása bármely más anyaggal összehasonlítva a leghomogénebb.

A hideghabokból gyártott matracmagok millió számra tartalmaznak mikroszkopikus csatornákat. Ezek a nagyon vékony csövek illetve csőhálózatok biztosítják a tökéletes ventillációt és a hatékony nedvességelvezetést, ezáltal tovább növelve a matracok komfortját és élettartamát optimálissá téve az alvás mikroklímáját.

A hideghabok az összenyomás során kevesebb energiát nyelnek el, mint a hagyományos habok, koncentrált energiaelnyelő képességgel rendelkeznek, ezáltal biztosítják az optimális nyomáseloszlást, ami javítja a fekvés komfortját és matrac tartósságát. Ez biztosítja a hosszú távú kifáradás mentes pihentető alvást. A hideghabok pontrugalmasságukból adódóan egyesítik a független és oldalirányú támasztást, ezáltal optimálisan egyesítik a támasztóerőt és a lágyságot. A nagyrugalmasság és a megnövelt támasztó hatás miatt a legalkalmasabb anyagok a matracipar számára.

A felhasználó kellemes közérzetét az is biztosítja, hogy nincs besüppedés, ki gödrösödés és a párnázó anyagra visszavezethető hátfájás. A fárasztási és más vizsgálatok is igazolják miszerint a hideghabok intenzív használat esetén is kisebb deformációt szenvednek el, mint a többi matraciparban használt anyag. A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítvány
MŰSZAKI LEÍRÁS                
A fejlett számítógép vezérelt ipari gyártás során, a habszivacsok sűrűsége és keménysége,  külön-külön is meghatározható. Az alábbi táblázatban megtekinthető, a különböző típusok sűrűsége és keménysége hogyan alakul. A habszivacsok minőségét a sűrűségük határozza meg. Minél nagyobb a kg/m3 szám, annál jobb a minőség. A nagy sűrűség, nem jelent nagy keménységet is! Létezik nagy sűrűségű puha szivacs is, pl. a GRAFIT30 vagy a memória habszivacs. A hideghabok a XXI.század habszivacsai. Minden tulajdonságuk jobb, mint a hagyományos habszivacsoknak. A keménységet mutató érték csak segít a különböző habszivacs típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző habszivacsokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben.
SEGÍTÜNK A VÁLASZTÁSBAN!
Ha tanácstalan vagy, nem igazodsz el a különböző habszivacs típusok között, hívj minket most! segítünk a választásban, hogy a különböző habszivacsokat hol és mire ajánlott felhasználni.
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
ség
kg/m3
szivacs
típus
ér
ke
lés
grafit 30
3,0
35
hideghab
7
white 35
3,6
35
hideghab
7
basic 38
3,8
25
habsz.
4
elastic 38
3,8
30
habsz.
5
ZDO 43
4,3
35
habsz.
7
awokado
4,4
37
hideghab
8
KSA 50
5,0
32
habsz.
6
BLO 50
5,0
40
habsz.
9
KSA 60
6,0
40
habsz.
9
ORG 78
7,8
50
habsz.
10
PO 60
8.0
60
heterogén

V 50
1,8
50
memória
10
s
Vissza a tartalomhoz