használati kezelési utmutato huzatokhoz - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
szivacs raktár
A szivacsokra, matracokra rendelt huzatokat, minden esetben megrendelésed után készítjük el.

Az elkészülés, 5 és 15 munkanap között változhat.
HASZNÁLATI KEZELÉSI ÚTMUTATÓ HUZATOKHOZ :

Huzatokat tudunk készíteni, minden standard és egyedi elképzelés alapján elkészített, habszivacsra, vagy matractestre. A huzatok egyedi kívánság hiányában, három oldalon zipp-záras (két rövid. egy hosszú oldalon) kivitelben a szokványos protokoll szerint  készülnek. Az alkalmazott zipp-zárak színe, szürke, fehér vagy kék. A felhasznált tépőzárak színe, fekete vagy fehér. Egyéni instrukciók hiányában, a szolgáltató dönti el, mikor milyen színű kiegészítőket használ. Lehetőség van a megrendelő igényei szerinti színű kiegészítőket is felhasználni. A PANAMA, CORDURA, DAZZLING, és GARDEN típusú szövetből készült 140-160-180 cm. széles matrachuzatoknál, a matrac mindkét oldalán, a szélén, hosszanti irányban varrás látható!  A huzatok minden esetben megrendelést követően készülnek el, a weblapon bemutatott típusokban, vagy egyedi elképzelés alapján. Az elkészülési határidő 1 - 7 munkanap. Matrachuzatokat külön is lehet rendelni.
A huzatok megvédik a habszivacsokat és matracokat a külső behatásoktól, sérülésektől, szakadásoktól, valamint biztosítják a megfelelő komfortérzetet a rajta ülő, fekvő használó részére. Huzat nélkül a habszivacsokat, matracokat használni tilos, mert a matractesten sérülés, elkoszolódás jelentkezhet.
- NEM MOSHATÓ MATRACHUZATOK : A MOLINO, GRÁDLI ÉS NATÚR PAMUT MATRACHUZATOK MOSÁS ALKALMÁVAL ALAKVÁLTOZÁST SZENVEDHETNEK, EZÉRT CSAK TISZTÍTÓBAN, SZÁRAZ TECHNOLÓGIÁS TISZTÍTÁSSAL, VAGY OTTHON SZÁRAZ TISZTÍTÓ HABBAL AJÁNLOTT TISZTÍTANI. VASALNI SZABAD. MOSÁS ESETÉN NEM SZENVEDNEK KÁROSODÁST, DE A PAMUT TARTALOM MIATT ÖSSZEMEHETNEK, MÉRETÜK KISEBB LESZ!
- MOSHATÓ MATRACHUZATOK: MINDEN MIKROSZÁLAS MATRACHUZAT, STEPPELT VAGY STEPPELÉS NÉLKÜLI VÁLTOZATA, FÜGGETLEN ATTÓL, HOGY MI AZ ALKALMAZOTT ADALÉK SZÁL, VAGY ADALÉK ANYAG,(TENCEL, BAMBO, ALOEVERA, LANOLIN, STB,) MOSHATÓ. A WEBLAPON SZEREPLŐ SZÍNES VÁSZON HUZATOK,-- PANAMA --DAZZLING-- ÉS --GARDEN-- TÍPUSOK SZINTÉN MOSHATÓK.  A HUZATOK HÁROM OLDALON ZIPP-ZÁRAS, LEVEHETŐ KIVITELBEN KÉSZÜLNEK. A MATRACON A ZIPP-ZÁRT KÖRBE KI KELL HÚZNI, MAJD A MATRACOT A ZIPP-ZÁR NÉLKÜLI OLDALÁRA ÁLLÍTVA, A HUZATOT ÓVATOSAN LE KELL VENNI, MAJD A MATRACOT MEGEMELNI ÉS KIHÚZNI ALÓLLA A HUZAT ALSÓ RÉSZÉT IS. A MOSHATÓ MATRACHUZATOKAT KÉZZEL VAGY MOSÓGÉPBEN KIMÉLŐ (LASSÚ FORDULATÚ) MOSÁSSAL, MAXIMUM 30 FOKON LEHET MOSNI. CENTRIFUGÁZNI TILOS. SZÁRÍTANI LEHETŐLEG SZABADBAN FELLÓGATVA CÉLSZERŰ. VASALNI A MIKROSZÁLAS ÉS A POLIESTER SZÖVETBŐL KÉSZÜLT HUZATOKAT TILOS, DE NEM IS KELL, MERT EZEK A MATRACHUZATOK NEM GYŰRÖDNEK. A MIKROSZÁLAS MATRACHUZATOK 30 FOKNÁL MELEGEBB VÍZBEN TÖRTÉNŐ MOSÁSA, KÁROSÍTHATJA A HUZATOT! A FELÜLET BOLYHOSODHAT, AZ ADALÉKSZÁLAK ELSZINEZŐDÉST OKOZHATNAK. HUZATOKAT AJÁNLOTT A MATRACON LÉVŐ ÁLLAPOTBAN ÉVENTE 2-3 ALKALOMMAL, LASSÚ FORDULATSZÁMÚ PORSZÍVÓVAL KIPORSZÍVÓZNI.- SUGÁRZÓ HŐTŐL ÉS NYÍLT LÁNGTÓL ÓVNI KELL. STEPPELT MATRACHUZATOK A CENTRIFUGÁZÁSTÓL, KÉZI CSAVARÁSTÓL SÉRÜLHETNEK (STEPPELŐ CÉRNA SZAKADÁS). A STEPPELT HUZATOK HÁTULJÁN LÉVŐ HÁRTYA A MOSÁSNÁL SÉRÜLHET, DE ENNEK NINCS HATÁSA A HUZAT HASZNÁLHATÓSÁGÁRA. ENNEK A HÁRTYÁNAK A STEPPELÉSI FOLYAMAT SORÁN VAN CSAK JELENTŐSÉGE. SZEREPE, HOGY NE TAPADJON LE A STEPPELÉS KÖZBEN AZ ANYAG.
ZÁRT BÚTOROK ESETÉN A HUZATOK SZELLŐZTETÉSE HAVONTA SZÜKSÉGES. A HUZATOKAT MATRACCAL EGYÜTT NE MOSSUK! A HUZATOK FELÜLETÉN ELSZINEZŐDÉST OKOZHAT, HA FARMER, VAGY MÁS SZÍNEZETT TEXTILBŐL KÉSZÜLT RUHÁBAN ÜLÜNK, FEKSZÜNK RÁ.
-LÉTEZNEK HOMOGÉN ÉS KEVERT SZÁLAS MATRACANYAGOK. A HONLAPUNKON FELTÜNTETETT MATRACHUZATOK KÜLÖNBÖZŐ ÖSSZETÉTELBEN AZ ALÁBB FELSOROLT ALKOTÓELEMEKET ÉS ADALÉKOKAT TARTALMAZHATJÁK:
 PAMUT ( cotton):
A pamut ma is az egyik legfontosabb textilnyersanyag, amit elsősorban kiváló tulajdonságainak köszönhet. A pamutszál anyagának mintegy 96%-a cellulóz. 120 °C-ig bírja a hőt, ekkor sárgulni kezd. 150 °C-on meggyullad, és élénk lánggal, jellegzetes szagot árasztva ég. A savak oldják, a lúgoktól megduzzad és csavarulatai kisimulnak, így fényesebbé válik (ezen alapul egy nemesítő eljárása, az ún. mercerezés). A szerves oldószerek nem károsítják. Igen sok vizet (száraz súlyának kb. 25%-át) tud megkötni, ezért nehezen szárad. Nedvesen megduzzad, szálai rövidülnek – mosáskor ezét zsugorodnak, „mennek össze” a pamutáruk. Terhelés alatt megnyúlik, a szakadásig ez a nyúlás 6–10%-ot érhet el. A napfény sárgítja. Jó elektromos szigetelő, de elektrosztatikus feltöltődésre nem hajlamos. Kiválóan színezhető és fehéríthető. Lakástextíliának, bútorhuzatnak, függönynek, dekorációs anyagnak, falvédőnek és szövéstől függően  ruházati célra használható.
 ARGAN OLAJ ADALÉK:  
AZ ARGÁN OLAJ HATÁSA MIATT  A VILÁG LEGÉRTÉKESEBB OLAJA. „FOLYÉKONY ARANY VAGY MAROKKÓ ARANYA” -KÉNT IS SZOKTÁK EMLEGETNI. AZ ARGÁN FA TERMÉSZETESEN ÉS VADON NŐ MAROKKÓ ÉSZAKI RÉSZÉN. AZ OLAJAT AZ ARGÁN FA GYÜMÖLCSÉBEN LÉVŐ BÉLBŐL NYERIK. A FA TERMÉSE KEMÉNY CSONHÉJJAL RNDELKEZIK, MELYET FELTÖRNEK ÉS A BELSŐ PUHA MAGBELET SAJTOLJÁK KI.  HATÁSAI A SZERVEZETRE: AZ ARGÁN OLAJ GAZDAG ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAKBAN, E ÉS F VITAMINOKBAN, LINOLSAVBAN ÉS FITOSZTEROLOKBAN. GYULLADÁSGÁTLÓ, JAVÍTJA A BŐR VÉDŐGÁTJÁT, CSÖKKENTI A VISZKETÉST, MEGAKADÁLYOZZA A VÍZVESZTÉST, KARBANTARTJA A BŐR HIDROLIPID RÉTEGÉT, ÖREGEDÉS GÁTLÓ HATÁSÚ. AZ OLAJ MÉLYHIDRATÁLÓ, TÁPLÁLÓ HATÁSÚ, PUHITJA , VÉDI A BŐRT. JÓ HATÁSSAL VAN AZ ÖREGEDÉSI FOLYAMATOKRA, NÖVELI A BŐR RUGALMASSÁGÁT ÉS MEGAKADÁLYOZZA A STRIÁK KIALAKULÁSÁT.
VISZKÓZ:
A HERNYÓSELYEM MINTÁJÁRA MESTERSÉGESEN ELŐÁLLTÍTOTT, TERMÉSZETES ALAPANYAGBÓL (CELULÓZ ALAPANYAG) KÉSZÜLŐ, VÉGTELENÍTETT SZÁLAS FONAL. A VISZKÓZ SZÁLBÓL KÉSZÜLŐ SZÖVETEK TULAKDONSÁGAI:  JOBB NEDVSZÍVÓ MINT A PAMUT, TAPINTÁSA LÁGY, PUHA A HERNYÓSELYEMHEZ HASONLÍT, STATIKUSAN NEM TÖLTŐDIK.  40 FOKON MOSHATÓ, JÓL VASALHATÓ.
 MIKROTEXTIL:
A MIKROSZÁLAK NAGY ELŐNYE, HOGY A BELŐLÜK KÉSZÜLT TEXTÍLANYAG NAGYON PUHA, KELLEMES FOGÁSÚ, SZÉP ESÉSŰ. MOSÁS UTÁN HAMAR MEGSZÁRAD. MANAPSÁG MÁR NAGYON SOKSZOR TALÁLKOZUNK VELÜK KÜLÖNBÖZŐ SPORTRUHÁK, FEHÉRNEMŰK,KELMÉK ESETÉBEN, DE HASZNÁLATUK ELTERJEDT AZ IPARI ALKALMAZÁSÚ NEM SZŐTT KELMÉK GYÁRTÁSÁBAN IS A BÚTOR IPAR IS ELŐSZERETETTEL HASZNÁLJÁK. EZEKEN A SZÁLAK A MEGJELENÉSE ÚJ ALKALMAZÁSI TERÜLETEKET NYITOTT MEG A TEXTILANYAGOK SZÁMÁRA. A MIKROSZÁLAK NAGYON HAJLÉKONYAK, EGYÜTTESEN NAGY FELÜLETET KÉPVISELNEK A FONAL KERESZTMETSZETÉBEN NAGY SZÁMÚ ELEMI SZÁLAT ALKOTNAK. MINDENNEK KÖVETKEZTÉBEN PUHA, NAGY FEDŐKÉPESSÉGŰ , HŰVÖS TAPINTÁSÚ TEXTILANYAGOK KÉSZÍTHETŐK BELŐLE.
 MIKROSZÁL:
MIKROSZÁLAKNAK NEVEZIK ÁLTALÁBAN AZOKAT A MESTERSÉGES SZÁLASANYAGOKAT AMELYEK SZÁLFINOMSÁGA NEM HALADJA MEG AZ 1 DTEX-ET AMELYEKBŐL 10 EZER MÉTER HOSSZÚ SZÁL TÖMEGE NEM NAGYOBB 1 GRAMNÁL. A 0.1 DTEX-NÉL FINOMABB SZÁLAKAT ULTRA-MIKROSZÁLAKNAK IS NEVEZIK. A MAI SZINTETIKUS SZÁLGYÁRTÁS MÁR 0.0001 DTEX FINOMSÁGÚ SZÁLAK ELŐÁLLÍTÁSÁRA IS KÉPES. EZEK AZ ÚN. SZUPER FINOM MIKROSZÁLAK. AZ ILYEN FINOM SZÁLAK FELDOLGOZÁSA A SZOKVÁNYOS TEXTILIPARI GYÁRTÁSI MÓDSZEREKKEL NAGYON BONYOLULT ÉS LASSÚ, A 0,8 DTEX KÖRÜLI FINOMSÁGÚ MIKROSZÁLAK AZONBAN A SZOKÁSOS ELJÁRÁSOKKAL MÁR KEZELHETŐK. A VALÓDI (HERNYÓ-) SELYEM ELEMI SZÁLFINOMSÁGA 1,3 DTEX KÖRÜL VAN (10 000 M HOSSZÚ FONAL TÖMEGE KB. 1,3 G), EZÉRT EGYES FONALGYÁRAK A FENTI DEFINÍCIÓTÓL ELTÉRŐEN A MIKROSZÁLAK HATÁRFINOMSÁGÁT ITT, AZ 1,3 DTEX-NÉL HÚZZÁK MEG. (ÖSSZEHASONLÍTÁSUL: A PAMUT ELEMI SZÁLAK FINOMSÁGA 1,5-2,5 DTEX, A GYAPJÚSZÁLAKÉ 3-6 DTEX.)
BAMBUSZ-SZÁLAK:
A BAMBUSZ AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN HASZNOSÍTHATÓ, A TEXTILGYÁRTÁSBAN IS ELTERJEDT JÓ NEDVSZÍVÓ, LÉGÁTERESZTŐ KÉPESSÉG, ANTIBAKTERIÁLIS TULAJDONSÁGA MIATT. RENDKÍVÜL PUHA, SELYMES TAPINTÁSÚ.A BAMBUSZ ANTIBAKTERIÁLIS: A BAMBUSZ NÖVÉNY, A "BAMBOO KUN" NEVŰ ANYAGNAK KÖSZÖNHETŐEN TERMÉSZETES BAKTÉRIUM, GOMBA, MIKRÓBA ELLENES. ENNEK AZ ANYAGNAK KÖSZÖNHETI, HOGY NEM IGÉNYEL ROVARIRTÓT, VEGYSZEREKET A TERMESZTÉSE, MIVEL MEGAKADÁLYOZZA A KÁRTEVŐK ELSZAPORODÁSÁT. A BAMBOO KUN SZOROSAN A BAMBUSZ SEJTEKHEZ KÖTŐDIK, ÍGY VÁLIK TARTÓSSÁ AZ ANYAG. ELLENÁLLÓVÁ TESZI A SZÖVETET A BAKTÉRIUMOKKAL SZEMBEN.A BAMBUSZ TEXTÍLIA HIPOALLERGÉN:MIVEL TERMESZTÉSÉHEZ NEM HASZNÁLNAK VEGYI ANYAGOKAT, ÉS TERMÉSZETES ANTIBAKTERIÁLIS TULAJDONSÁGGAL BÍR, ÍGY NEM OKOZ ALLERGIÁS REAKCIÓT, MÁS TERMÉSZETES ALAPANYAGÚ TEXTILEKKEL SZEMBEN. A BAMBUSZ TEXTÍLIA LÉGÁTERESZTŐ, ÉS NAGY NEDVSZÍVÓ KÉPESSÉGŰ: A BAMBUSZ TEXTIL 60 SZÁZALÉKKAL TÖBB VIZET NYEL EL, MINT A PAMUT, ÉS A SAJÁT SÚLYÁNAK A HÁROMSZOROSÁT KÉPES FELSZÍVNI. A BŐRT SZÁRAZON, ÉS HŰVÖSEN TARTJA. A NEDVESSÉGET 3-4X GYORSABBAN VEZETI EL A BŐRRŐL, MINT A PAMUT.A BAMBUSZ TEXTÍLIA EXTRA PUHA: A BAMBUSZ SZÖVET HIHETETLENÜL PUHA, ÉS SELYMES TAPINTÁSÚ, HASONLÓAN FÉNYES, ÉS CSILLOGÓ, MINT A SELYEM.
GINSENG ADALÉK:
A TEST MELEGÉTŐL KEZD AKTIVÁLÓDNI ÉS KEZDI MEG EGÉSZ ÉJSZAKA ALATT TARTÓ GYÓGYHATÁSÁT. ALVÁS KÖZBEN NYUGTATJA ÉS REGENERÁLJA  TESTÜNKET.A GINSENG GYÓGYHATÁSAI CSAK HOSSZAS FELSOROLÁSBAN ISMERTETHETŐEK, KIS TÚLZÁSSAL A LÚDTALPTÓL A HAJHULLÁSIG MINDEN BAJ ELLENSZERE, DE NE VICCELJÜK EL A DOLGOT, MERT A GINZENG VALÓBAN HATÁSOS, ÉVEZREDEK ÓTA ALKALMAZOTT GYÓGYNÖVÉNY. A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL A GINSENG PANAX JÓ HATÁSSAL VAN AZ EMLÉKEZŐ KÉPESSÉGRE ÉS AZ IMMUNRENDSZERRE, OLDJA A STRESSZT, FOKOZZA A SZELLEMI ÉS FIZIKAI TELJESÍTMÉNYT (BELEÉRTVE A FÉRFIERŐT), NYUGTAT ÉS CSILLAPÍTJA A FÁJDALMAT, RÁNCTALANÍT ÉS SEGÍTI A PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉSÉT, VALAMINT CSÖKKENTI A MAGAS VÉRCUKOR-, ÉS KOLESZTERIN SZINTET.
TENCEL:  
A TENCEL FONAL 100% TERMÉSZETES ÉLŐ FÁBÓL SZÁRMAZÓ FAROSTBÓL KÉSZÜL. A TENCEL ANYAGA JOBBAN SZÍVJA A NEDVESSÉGET MINT A PAMUT, PUHÁBB MINT A SELYEM ÉS HŰVÖSEBB MINT A VÁSZON. A TENCEL A TERMÉSZET FUNKCIONÁLIS ANYAGA. NÖVÉNYI EREDETŰ NYERSANYAGA A FA. ENNEK A NÖVÉNYI ROSTNAK A KITERMELÉSE MÁR ÖNMAGÁBAN KÖRNYEZETKIMÉLŐ, MIVEL ZÁRT RENDSZERBEN ÁLLÍTJÁK ELŐ MELYHEZ NEM HASZNÁLNAK VEGYI ANYAGOKAT; A GYÁRTÁS SORÁN KIZÁRÓLAG NEM MÉRGEZŐ ORGANIKUS OLDÓSZERREL NYERIK KI A ROSTOKAT A FÁBÓL. A TENCEL ANYAGA, STRUKTÚRÁJA NAGYON KÜLÖNLEGES, EGÉSZEN APRÓ ROSTSZÁLAKBÓL ÁLL. A TENCEL ANYAGA ENNEK KÖSZÖNHETŐEN 50%-AL JOBBAN VEZETI A NEDVESSÉGET MINT A PAMUT. TENCEL ANYAGOKNÁL A BAKTÉRIUMOK SZAPORODÁSÁNAK LEHETŐSEGE CSÖKKENTETT. A NEDVESSÉGET KÖZVETLENÜL A ROSTOK BELSEJÉBE SZÁLLÍTJA ÍGY NEM KÉPZŐDIK OLYAN NEDVESSÉG RÉTEG A HUZATON AMELY A BAKTÉRIUMOK NÖVEKEDÉSÉT FENNT TARTHATNÁ. AZ ANYAG FELÜLETE NAGYON SIMA, PUHASÁGA ÉSZLELHETŐ ÍGY A BŐR IRRITÁCIÓJÁT MEGELŐZI.  SIMA FELÜLETÉNEK KÖSZÖNHETŐEN A TENCEL HUZAT OPTIMÁLIS ÉRZÉST NYÚJT A BŐRNEK.
ALOEVERA ADLÉK:
AZ ALOEVERA NEDVÉT ÉVSZÁZADOK ÓTA A GYÓGYÁSZATBAN ÉS A SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN ALKALMAZZÁK. BIZONYÍTOTTAN GYULLADÁSCSÖKKENTŐ ÉS NYUGTATÓ HATÁSÚ.SEGÍTI A SEJTREGENERÁCIÓS FOLYAMATOKAT. MATRACHUZATBAN ALKALMAZVA A TEST ÉJSZAKAI PÁROLGÁS OLDJA A HUZAT SZÁLAI KÖZT TALÁLHATÓ SZÁRAZANYAG TARTALMAT AMI ÍGY A PÁROLGÁS SORÁN FEJTI KI A JÓTÉKONY HATÁSÁT. AZ ALOEVERÁS MATRACHUZAT ALAPANYAGA ÖSSZETÉTELÉNEK KÖSZÖNHETŐEN TÖKÉLETESEN ELVEZETI AZ ALVÁS KÖZBEN ELPÁROLGOTT NEDVESSÉGET. MEGFELLEŐ HŐMÉRSÉKLETET ÉS IDEÁLIS ALVÁSKÖRNYEZETET BIZTOSÍ. A KITŰNŐEN SZELLŐZŐ HUZATNAK KÖSZÖNHETŐEN A MATRC 10 PERC UTÁN A TEST ÁLTAL LEADOTT HŐ NEDVESSÉG 45%-ÁT EGY ÓRA UTÁN 90%-ÁT VEZETI EL. ÍGY BIZTOSÍTJA AZ IDEÁLIS KLÍMÁT AZ ALVÁSHOZ. EZ A MATRACHUZAT MEGTEEMTI AZ EGÉSZSÉGES ÉS PIHENTETŐ KÖRNYEZETET AZ EGÉSZ TEST SZÁMÁRA.

HUZATOK MOSÁSA:

PANAMA, GARDEN, EGÉSZSÉGÜGYI típusok:
Kézzel vagy gépben mosható, maximum 30 fokon.
Centrifugázni, lassú fordulaton.
Vasalni TILOS. (nem gyűrődik)
Szárítás lehetőleg szabadban fellógatva.

DAZZLING típusok:
Kézzel vagy gépben mosható, maximum 30 fokon.
Centrifugázni, lassú fordulaton.
Vasalni lehet.
Szárítás lehetőleg szabadban fellógatva.
TIPP: centrifugázás után, még nedvesen húzzuk fel az oldalára állított matracra, hagyjuk hogy úgy száradjon meg. Igy nem kell vasalni.

COTTON, ALOE-MAGNETIC, LANOLIN, MIKROSZÁLAS típusok:
Kézzel vagy gépben mosható, maximum 30 fokon.
Centrifugázni, csavarni TILOS!
Vasalni TILOS! (nem gyűrődik)
Szárítás lehetőleg szabadban fellógatva.

CORDURA típus:
Kézzel mosható.
Vasalni TILOS!
Szárítás lehetőleg szabadban fellógatva.

NATÚR pamut, GRÁDLI és MOLINO típus.
Csak száraztisztítási technológiával tisztítható!
Mosástól nem szenved károsodást, csak alakváltozást szenved (összemegy)
Vasalni lehet.Vissza a tartalomhoz