tencelmatrachuzat - https://www.szivacsmester.hu

Bp. X.ker. Maglódi út 6, nyitva H-P: 08-18, SZ:08-13 óráig
Tartalomhoz ugrás
Tencel steppelt levehető, zipp-záras, mosható, mikroszálas matrachuzat.
STEPPELT TENCEL  huzat 470g/m2
30% Tencel szállal szőve.  
150 g/m2 vlies vattával steppelve.
40 fokon mosható.
( a legjobb matrachuzat )
A TENCEL STEPPELT matrachuzat, egy speciális technológiával készült mikrotextília matracszövet, mely 30% TENCEL szálat tartalmaz. A matracszövethez, 150 gramm / négyzetméter sűrűségű alsőpárnázó vliesvattát steppeltünk hozzá.
steppelt tencel huzat
A TENCEL fonal, 100% természetes élő fából származó farostból    készül.

A TENCEL anyag jobban szívja a nedvességet, mint a pamut, puhább, mint a selyem és hűvösebb, mint a vászon.

A TENCEL a természet funkcionális anyaga. Növényi eredetű, nyersanyaga a fa. Ennek a növényi rostnak a kitermelése már önmagában környezetkímélő, mivel zárt rendszerben állítják elő, amelyhez nem használnak vegyi anyagokat; a gyártás során kizárólag nem-mérgező organikus oldószerrel nyerik ki a rostot a fából.

A TENCEL anyag struktúrája nagyon különleges, egészen apró rostszálakból áll, a TENCEL anyag ennek köszönhetően 50%-kal jobban vezeti el a nedvességet, mint a pamut.

TENCEL anyagoknál a baktériumok szaporodásának lehetősége csökkentett. A nedvességet ugyanis közvetlenül a rostok belsejébe szállítja, így nem képződik olyan nedvességréteg a huzaton, amely a baktériumok növekedésének fenntarthatná.

Az anyag felülete nagyon sima, puhasága észlelhető, így a bőr irritációját megelőzi. Így a TENCEL huzat optimális érzést nyújt a bőrnek a sima felületnek köszönhetően.
steppelt huzat
tencel
MIKROTEXTIL :

Ma már nem igaz az, hogy a legjobb tulajdonságai, a pamutból készült huzatoknak van. A mesterséges úton előállított szintetikus fonálból készült matrac huzatok, minden tekintetben jobbak a hagyományos pamut huzatoknál. Sokkal jobban felszívják a test kipárolgásait, jobban szellőznek, puhább, kellemesebb a tapintásuk, nem gyűrődnek, hamarabb megszáradnak, antibakteriálisak és antiallergénk.

A mikroszálak nagy előnye, hogy a belőlük készült textilanyag nagyon puha, kellemes fogású, szép esésű. Mosás után nagyon hamar megszárad. Manapság már nagyon sokszor találkozunk velük különböző sportruhák, fehérneműk, kelmék esetében, de használatuk elterjedt az ipari alkalmazású nem szőtt kelmék gyártásában is. A bútor ipar is előszeretettel használja. Ezeknek a szálaknak a megjelenése új alkalmazási területeket nyitott meg a textilanyagok számára.

A mikroszálakból készült matrac huzatok szövése annyira sűrű, hogy megakadályozza a házi por és a pollenek matrac belsejébe történő bejutását, matracon belüli felhalmozódását. A mikroszálas matrachuzatokat ezért kell gyakran porszívozni, valamint évente többször is kimosni. A mikroszálas matrachuzattal por és pollen mentesíthetjük matracunkat, így enyhülhetnek allergiás tüneteink.

A mikroszálak nagyon hajlékonyak, együttesen nagy felületet képviselnek, a fonal keresztmetszetében nagy számú elemi szálat alkotnak. Mindennek következtében puha, nagy fedőképességű, hűvös tapintású textilanyagok készíthetők belőlük.

Mikroszálaknak nevezik általában azokat a mesterséges szálasanyagokat, amelyek szálfinomsága nem haladja meg az 1 dtex-et, azaz amelyekből 10 ezer méter hosszú szál tömege nem nagyobb 1 grammnál. A valódi (hernyó-) selyem elemi szálfinomsága 1,3 dtex körül van. Összehasonlításul: a pamut elemi szálak finomsága 2,5 dtex, a gyapjúszálaké 5-6 dtex.
huzat
nedvszívó
mosható
egyedi összetétel
Vissza a tartalomhoz